485 статии
Сряда, 24. Февруари 2021
Tърси разширено търсене  
Красота ( 55 )
Фитнес и спорт ( 36 )
Интимно ( 48 )
Бременност ( 32 )
Майчинство ( 43 )
Семейство ( 37 )
Готварство ( 24 )
За дома ( 23 )
Звезден прах ( 22 )
Здраве ( 39 )
Козметика ( 50 )
Мода ( 25 )
Диети ( 35 )
19.12.2007
Три идеи за сандъчета с цветя


Отглеждането на цветя в сандъчета е изключително лесно, практично и приятно занимание.

Сандъчетата с цветя лесно се пренасят от едно място на друго. Тъмният ъгъл у дома може лесно да "светне" с едно сандъче с бяло, розово или жълтоцъфтящи циганче и хелихризум. Веднага, след като прецъфтят, цветята от сандъчето можете да пресадите в градината и не на последно място, ако решите да смените дома си, можете да вземете любимите си сандъчета с вас.

Сандъчетата винаги привличат погледа. Поставени на стратегически места, те разчупват монотомността на дома и терасата и създават неповторима атмосфера. Можете да изберете някаква тема или цвят. Например за една ефектна цветова комбинция използвайте цъфтящи в жълто и синьо теменужки, невен и хекиотроп. Обикновените на вид тлъстига и дебелец седят изключително елегантно в сандъче.

Можете винаги да преаранжирате вашето сандъче според сезона и настроението ви. Можете да се радвате на теменужки и нарциси през пролетта, на петунии през есента и на копривка през есента.

Сандъчетата с цветя създават приятна атмосфера. Те могат да се комбинират с други ваши любими цветя. Можете да обградите саксия с лимоново дръвче, с изящно оформен розмарин или с вечнозелен храст с две цъфтящи през лятото сандъчета и да направите прекрасна цветна композиция.

Бързо и безпроблемно можете да местите сандъчетата от градината или терасата на закрито, и обратно, в зависимост от техния специфичен жизнен цикъл и атмосферните условия. Чувствителните на студ дафиново дръвче и жълтата върбинка са прекрасни стайни цветя през зимата, а цяло лято могат да изкарат в градината или на терасата. Растения, които растат по - бавно, могат да бъдат захванати в сандъче у дома, а да бъдат изнесени в градината чак през лятото или есента.

Предложение 1 - Нежна комбинация от светли тонове жълто за място с много слънчева светлина. В центъра - златни слънчогледи.

Слънчоглед джудже
Кученце, жълто
Целозия, жълта
Невен, светложълт

Предложение 2 - Микс от различни на цвят едногодишни - цъфтят цяло лято, дори и на пълна сянка.

Бегония
Бровалия специоза
Циганче
Лобелия
Бръшлян

Предложение 3 - Вашето сандъче ще е още по - ефектно, ако засадите в него цветя, привличащи пеперудите през лятото. Основна роля има лантаната.

Копривка
Котешки мустачки (Orthosiphon stamineus) - 3
Пурпурна лантана
Сребърна мащерка (Thymus 'Argenteus')

 
Източник: www.zadoma.com
Още Статии
15.04.2010
Домашен офис в минималистичен стил
15.04.2010
Килим замества мебелите?
14.04.2010
Мебели, вдъхновени от играта Pac-Man
14.04.2010
Вградените мебели
14.04.2010
Митове за мебелите от дърво
всички
Партньори

Начало | Вход | Условия | Контакти | Книга за гости | Sitemap